Een gietvloer wordt vaak gebruikt als alternatieve voor het vaak koude en stijlloze betonlookvloer. Gietvloeren kunnen worden gelegd in verschillende kleuren, zijn waterbestendig en stofvrij. Het grootste voordeel van een gietvloer, is dat deze naadloos kunnen worden gelegd. Hierdoor zijn verschillende ruimtes in uw woning of bedrijfspand optisch met elkaar verbonden, wat voor een meer ruimtelijk effect zorgt.
Hoe werkt het aanleggen van een gietvloer?
Een gietvloer dient in verschillende fasen te worden gelegd, omdat deze uit verschillende lagen bestaat. Het leggen van een gietvloer duurt daarom langer dan andere soorten vloeren, vaak een aantal dagen. Elke laag moet eerst volledig gedroogd zijn, voordat een volgende laag kan worden gelegd. Het is daarbij niet nodig om de lagen, of zelfs de ondergrond, te egaliseren. Het aanleggen van een gietvloer is een relatief kostbare aangelegenheid, maar daar staat tegenover dat u er jaren mee vooruit kunt.
Waarom kiezen voor een gietvloer?
Een gietvloer laten leggen kan zowel vanuit esthetische als meer praktisch oogpunt. Een gietvloer kan meerdere ruimten met elkaar verbinden, zonder dat er zichtbare naden in de vloer te zien zijn. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Een gietvloer heeft echter ook een aantal praktische voordelen. Doordat een gietvloer naadloos wordt gelegd, kan zich geen vuil of stof ophopen tussen de naden en is het schoonmaken van een gietvloer een stuk eenvoudiger. Tot slot is een gietvloer warmer en veerkrachtiger dan bijvoorbeeld een betonnen vloer (bron: Gietvloer Rotterdam).
Waar dient u rekening mee te houden?
Wie de keuze maakt een gietvloer aan te laten leggen, zal er rekening mee moeten dat het een aantal dagen duurt voordat de gietvloer is gelegd. Daarnaast moet men er rekening mee houden dat een gietvloer niet krasvrij is. Objecten dienen voorzichtig op de gietvloer te worden geplaatst en bij het verplaatsen is het verstandig om hierbij de objecten niet te schuiven, maar op te tillen.